Bouterse hoopt dat Nijman in Suriname wordt begraven
20 Jan 2016, 17:12
foto


President Desi Bouterse spreekt de hoop uit dat de familie van muzieklegende Max Nijman ervoor zal kiezen om hem in Suriname zijn laatste rustplaats te geven. Dit zou een enorme eer zijn voor het land. Bouterse die bevriend was met de zanger is gistermiddag door de familie telefonisch op de hoogte gesteld van het droevige nieuws. Nijman is te midden van familie gisteren in Nederland overleden. De president beschrijft hem als een 'voorbeeld figuur, een bijzonder mens en een grote zoon van Suriname'.

De president vindt dat het hoog tijd wordt om een 'Hall of fame' op te richten om bijzondere Surinamers te eren. Hij merkte op dat talentvolle mensen in de muziek, kunst en sport enorme bijdragen hebben geleverd. Hun nalatenschap moet worden vastgelegd. Onlangs is ook Alberto Gemerts die veel gedaan heeft op muziekgebied overleden. Bouterse noemde ook Papa Touwtji die een bijzonder nalatenschap heeft.

"Max heeft zijn talent op de juiste manier gebruikt om zoveel Surinamers een plezier te doen," zei de president in gesprek met zijn perschef Clifton Limburg. Hij heeft de liefde van het land op een sublieme manier bezongen in onder andere Ai Sranang. Veel van zijn nummers waren een bindmiddel voor het volk. Hij heeft de hoogste onderscheiding gekregen van de president. Hij werd 74 jaar oud.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May