DA’91: Hoefdraad en Rusland moeten bedanken
20 Jan 2016, 19:07
foto


DA'91 vindt dat de ministers Gillmore Hoefdraad (Financiën) en Andy Rusland (Transport, Communicatie en Toerisme) hun portefeuille ter beschikking moeten stellen. Deze buitenparlementaire oppositiepartij eist dat De Nationale Assemblee in een spoedvergadering bijeenkomt. President Desi Bouterse moet terstond de volksvertegenwoordiging opheldering verschaffen over de beschuldigingen die geuit zijn door Hoefdraad aan het adres van Rusland.

DA'91 zegt in een persbericht dat de minister van Financiën heeft aangegeven dat hij in zijn functie als governor van de Centrale Bank van Suriname voor de gek is gehouden, misleid is door zijn voorganger. Het resultaat is dat er een financieel onvoorspelbare, onbetrouwbare en onoverzichtelijke situatie is ontstaan. Deze situatie is niet beperkt tot het nationaal verlies van vertrouwen in de regering, vooral in de monetaire autoriteiten van het land, maar heeft ook internationale repercussies voor mogelijke buitenlandse investeerders die geen vertrouwen meer kunnen hebben in de Surinaamse regering haar voorspiegelingen.

Als gevolg van de ontboezemingen van de huidige minister van Financiën die neerkomen op het structureel hanteren van leugen en bedrog binnen deze regering en de vorige, verkeert het volk nu in grote onzekerheid over in het bijzonder de daadwerkelijke monetaire situatie en de ware toekomstperspectieven, stelt DA'91.
Het is aan de volksvertegenwoordiging om te beslissen over het lot van de ministers. DA’91 eist dat de ministers Hoefdraad en Rusland bedankt worden aangezien het vertrouwen in beide ministers onherstelbaar geschaad is. Als politieke partij ziet DA’91 het als haar plicht te eisen dat de volksvertegenwoordiging met spoed bijeen komt teneinde de bevolking niet langer in het ongewisse te houden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May