Maduro neemt deel schuld op zich
20 Jan 2016, 11:47
foto
President Nicolas Maduro neemt deels de verantwoordelijkheid voor de economische crisis in zijn land.


De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft toegegeven dat het gedeeltelijk zijn schuld is dat het land in een economische crisis is beland. Hij heeft opgeroepen tot een nationaal dialoog om de nood op te lossen.

Venezolaanse olie heeft het laagste niveau in twaalf jaar bereikt in de afgelopen week, US$ 24 per vat. Het land is voor 96% van zijn begroting afhankelijk van de olie-inkomsten. "Ik neem mijn schuld," zei Maduro tegen de Nationale Economische Raad. "Laten we ons vandaag verplichten aan de inzet van nationaal karakter en patriottisme voor actie."

Het Venezolaanse staatshoofd heet zijn vertrouwen uitgesproken dat Caracas volledig in staat is zich uit de economische catastrofe te trekken. "We moeten alle bronnen van olie-inkomsten vervangen met andere creatieve en productieve bronnen."

Maduro heeft in het weekend een nationale noodtoestand van 60 dagen afgekondigd. Hij wil in die periode de fundamentele indicatoren van de productie, de distributie van de producten, commercialisering en prijscontroles verhogen. Hij is geciteerd door de krant El Nacional.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May