Douane zal voortaan tarieven Kostenwet innen
20 Jan 2016, 08:22
foto


De dienst der Invoerrechten en Accijnzen (douane) zal voortaan kosten in rekening brengen van ondernemers voor werkzaamheden die ambtelijk zijn voorgeschreven. De tarieven van de Kostenwet zijn in december 2009 gewijzigd, maar werden tot nu toe niet in rekening gebracht.

Minister Gillmore Hoefdraad heeft op 11 januari de douane schriftelijk meegedeeld dat de tarieven nu wel in rekening moeten worden gebracht. Dit is ingegaan per 15 januari. Alle bedrijfslevensorganisaties zijn intussen schriftelijk op de hoogte gesteld van deze kwestie. De afdelingschefs van alle visitatieposten en overige douaneambtenaren hebben een schrijven ontvangen van de inspecteur der Invoerrechten en Accijnzen, Ruben Mendonça.

In een dienstorder hebben de douaniers instructies gekregen van Mendonça om op basis van het Staatsbesluit de kosten in rekening te brengen voor de voorgeschreven ambtelijke handelingen. Ambtenaren die belast zijn met het bijhouden van de kostenadministratie moeten erop toezien dat de juiste, tijdige en volledige heffing en inning van de vacatiekosten, plaatsvindt. Het gaat om bedragen die variëren tussen SRD 45 tot SRD 2,515.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May