OM vult requisitoir in berovingszaak na een jaar aan
19 Jan 2016, 22:33
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zijn requisitoir na een jaar aangevuld. In deze berovingszaak staan vijf verdachten terecht. Rechter Ingrid Lachitjaran voerde aan dat er geen vonnis geveld kon worden in deze zaak, omdat het requisitoir niet volledig was. Dit is inmiddels aangevuld.

Officier van justitie, Nirmala Maikoe, deed haar strafeis op de rechtszitting van maandag. Tegen R.D. eiste zij in het derde kanton een celstraf van twaalf jaar voor berovingen die hij gepleegd heeft. Voor overtreding van de Vuurwapenwet eiste ze tegen deze verdachte een gevangenisstraf van twaalf maanden. Tegen R.P. is in het derde kanton voor het plegen van berovingen ook twaalf jaar celstraf geëist. Voor overtreding van de Vuurwapenwet is in het tweede kanton vrijspraak geëist.

Het requisitoir van de drie overige verdachten R.B., R.A. en J.S. is ongewijzigd. Tegen de verdachten R.B. en R.A. is respectievelijk twaalf jaar en vier jaar gevangenisstraf geëist. Tegen J.S. is er vrijspraak geëist. De verdachten hebben in korte periode achter elkaar berovingen gepleegd. Ze overvielen de slachtoffers op locaties waar er goud gewonnen werd. Ook werden slachtoffers gegijzeld voor enkele uren. Ze werden onder schot gehouden en beroofd. Twee andere goudkampen werden ook beroofd. Verder zijn er ook schoten gelost bij de berovingen. De verdachten hebben ook een pick-up buitgemaakt. Een winkelier werd beroofd van geld, goud en belkaarten.

De verdachten ontkennen de berovingen gepleegd te hebben. Uit een telefoononderzoek blijkt dat de verdachten wel in het gebied waren waar de berovingen zijn gepleegd. Verder hadden zij onderling telefooncontact. De raadslieden van deze verdachten komen op 21 februari aan het woord.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May