Acht jaar celstraf geëist voor berovingen
19 Jan 2016, 17:28
foto


Tegen F.C. heeft officier van justitie, Nirmal Maikoe, acht jaar gevangenisstraf geëist voor het plegen van twee berovingen. Hij zou zijn ex-werkgever beroofd hebben. De verdachte zou ook geweld gebruikt hebben tegen de benadeelden. De verdachte ontkent de feiten gepleegd te hebben. Hij voert aan dat hij zich toen in Frans-Guyana bevond.

Uit telefoonuitdraai van F.C. blijkt dat hij toen wel in Suriname was. De ex-werkgever herkende F.C. aan zijn postuur, onaangename ademhaling, stemkleur en schele ogen. De vervolgingsambtenaar merkt op dat de verdachte de werkwijze kende hoe goud uit de bak gehaald moest worden. Hij had eerder voor de benadeelde gewerkt en wist bij de overval hoe te werk te gaan. F.C. bevestigt dat hij een onaangename ademhaling heeft. Dit komt door zijn maagproblemen.

Maikoe voerde aan dat de verdachte onjuiste gegevens heeft verstrekt waardoor de getuigen niet gehoord konden worden. De verklaringen van de verdachte vinden geen enkele ondersteuning en staan op zichzelf. F.C. ging gemaskerd de berovingen plegen. Volgens Maikoe wordt de sociale rust in het binnenland verstoord en kunnen mensen niet veilig leven.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May