Wi!Uma Fu Sranan wil ontwikkeling binnenland
18 Jan 2016, 22:44
foto
Minister Joan Dogojo van Sozavo ondersteunt de vrouwen van Agro-coöperatie Wi!Uma Fu Sranan. (Foto: Sozavo)


Kokoriemeel van leden van Agro-coöperatie Wi!Uma Fu Sranan is vanaf vandaag te koop in ruim 300 supermarkten. De coöperatie heeft 1.800 pakken gedistribueerd. De voorzitter van de coöperatie, Tania Lieuw-A-Soe, gaf aan ruim twee jaar bezig te zijn geweest met dit project. Ze benadrukte dat volharding en inzet voorwaarden zijn geweest voor het behalen van de mijlpaal.

Wi!Uma Fu Sranan bestaat overwegend uit jonge marronvrouwen. Lieuw A Soe zegt er trots op te zijn dat deze jonge ondernemers in staat zijn ontwikkeling te brengen in hun eigen district. De vrouwen die momenteel zijn aangesloten bij de coöperatie, zijn van de dorpen Kapasikele en Klaaskreek. Brokopondo is het vertrekpunt voor de productie geweest, maar ook dorpen uit andere gebieden kunnen zich aansluiten.

Wi! Uma Fu Sranan heeft als doel samen te werken aan de ontwikkeling van het binnenland en zodoende meer werkgelegenheid te creëren. Dit doel wordt ondersteund door minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), die onlangs een bezoek bracht aan Kapasikele. Ook Fidelia Graand-Galon van het Marron Vrouwen Netwerk maakte deel uit van de delegatie.

Dogojo vindt samenbundeling belangrijk en zegt dat door de eigen productie de economische groei in het land kan worden gestimuleerd. Districtscommissaris van Brokopondo, Yvonne Pinas, merkte op dat met het bezoek van de minister en met de komst van dit nieuwe product, Kapasikele in de schijnwerpers is geplaatst. “Dit project moeten jullie met beide handen omhelzen. We moeten alles eraan doen om de ontwikkeling in het binnenland naar een hoger niveau te brengen. Als Nickerie dat kan, kan Brokopondo het ook”, bemoedigde Pinas de dorpelingen.

Naast de rondleiding op het cassaveareaal, kreeg de delegatie ook een demonstratie van het verwerkingsproces, zegt de voorlichting van Sozavo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May