Salaris SWM-directeur Oosterling is SRD 25.000
18 Jan 2016, 12:37
foto
De nieuwe directeur van SWM, Marlon Oosterling, en minister Regilio Dodson, worden verwelkomd. (Foto's: René Gompers0


Marlon Oosterling die vandaag officieel de functie van directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) bekleedt, zal SRD 25.000 bruto per maand verdienen. Hij krijgt 15 maanden salaris per jaar. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen zegt dat in het kader van openheid de bezoldiging wordt doorgegeven.

De nieuwe president-commissaris bij de SWM is Giovanni Linger. Hij heeft overgenomen van Lothar Boksteen. Sven Sjauw Koen Fa, die overgedragen heeft aan Oosterling, is met behoud van zijn salaris, ter beschikking van Dodson. Hij zal meehelpen bij het assisteren van een strategisch waterbeleid.

Oosterling zegt dat hij een transparant beleid zal voeren. Hij respecteert de vakbondsrechten, de werknemers en de bond hoeven niet ongerust te zijn. Het personeel bleek niet op de hoogte te zijn dat de directiewisseling vandaag zou plaatsvinden. Oosterling kondigde bezuinigingen aan in het bedrijf en beloofde dat de watertoevoer naar de samenleving zal worden geoptimaliseerd.

Dodson deelde mee dat Oosterling geen hoofd meer is van de Dienst Watervoorziening. De regering is geen voorstander van dubbele functies. Er komt een waarnemend hoofd. Het ligt in de bedoeling dat deze dienst en de SWM geïntegreerd zullen worden met elkaar. Hieraan wordt er gewerkt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May