Rusland: Joyce Blokland wordt nieuwe directeur TCT
18 Jan 2016, 06:16
foto
Minister Andy Rusland van TCT vrijdag na een bezoek aan het hoofdkantoor. (Foto: Raoul Lith)


Op het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) wordt per 1 februari Joyce Wijnstein-Blokland de nieuwe departementsdirecteur. Thelma Douglas-Pinas zal anders worden ingezet, zegt minister Andy Rusland. Zij wordt ter beschikking gesteld van hem. "Niemand blijft thuis. Iedereen blijft een bijdrage leveren."

Rusland zegt dat na de begrotingsbehandeling de beleidsnota van TCT wordt afgerond. De economie moet worden gediversifieerd. De minister merkt op dat president Desi Bouterse heeft aangegeven dat hij geen voorstander is van verhoging van de tarieven voor het openbaar vervoer. Nagegaan wordt met de betrokkenen hoe hieraan invulling kan worden gegeven.

De minister van TCT heeft vrijdag diverse afdelingen van het ministerie bezocht. Rusland zegt dat met oudjaar er geen bijeenkomst was. Daarom bezoekt hij diverse afdelingen nu. Bij de luchtvaartdienst is hij tevreden over het nieuwe hoofd, Faizel Baarn. Hij is in augustus vorig jaar belast met de leiding en doet een goede job volgens Rusland.

Rusland vindt het geen punt dat Ewald Henshuys die ontheven is uit zijn functie als directeur van de SLM nog steeds op het werk verschijnt. De bewindsman zegt dat Henshuys op oudjaar meegedeeld heeft dat hij vertrekt. Hij zal niet anders worden ingezet. De situatie waarbij Henshuys nog aan het werk verschijnt, zal nog een paar dagen duren. Rusland geeft aan dat SLM nog zaken over het nieuwe vliegtuig uitwerkt. Hij kon geen mededelingen doen over wat er verder zal gebeuren met de airbus die is geleased. Hij ging ook niet in op het contract dat gesloten is met Henshuys.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May