Transvaal stuurt met 3-1 winst op WBC signaal
18 Jan 2016, 03:52

Transvaal heeft zondag in het André Kamperveen Stadion in de wedstrijd tegen WBC duidelijk laten merken dat het tij is gekeerd. Na een 1-1 ruststand werd WBC met 3-1 aan de kant gezet. Transvaal had het beste deel van het spel in handen, waarbij enkele debutanten aan beide zijden hun intrede deden.

Reeds bij de eerste aanval was het raak. Binnen een minuut wist Transie op voorsprong te komen door een misser in de verdediging van WBC. Levi Kwakoe kon uit een rebound de groenwitte formatie op 1-0 voorsprong brengen.
Een overtreding in het strafschopgebied op links leverde een penalty op voor WBC. Gregory Righters kogelde de gelijkmaker binnen: 1-1. Terwijl de wedstrijd goed werd uitgevochten, kreeg Transvaal een makkelijke penalty toegewezen.
Gary Sordjo duelleerde met Donegey Fer van Transvaal, waarbij laatstgenoemde kwam te vallen. Doelveteraan Ronnie Aloema koos de juiste hoek en bracht redding.

Transvaal had na 30 minuten spelen veldoverwicht, terwijl WBC met snelle aanvallen probeerde aan de verdediging te ontsnappen. Na de bal in de middencirkel te hebben onderschept, brak Fer door. De bal kwam bij Jerny Fearber die doorspeelde naar Kwakoe. Die trapte van dichtbij verkeerd en de bal verdween over het doel. De ruststand bleef dan ook 1-1.

De tweede helft was enkele minuten oud toen Transvaal wederom op voorsprong kwam. Weer eens een penalty, na een overtreding op rechts. Kwakoe was voor de tweede maal trefzeker en Aloema kreeg dit keer het nakijken: 2-1.
Het werd 3-1 toen op links Righters balverlies leed. De bal werd geheel onschuldig voorgetrokken. De verdediging van WBC slabakte en kon Fer in de 69e minuut geruisloos langs de verdediging om 3-1 inkoppen.
De ingevallen Ricardo Fearber kreeg in de slotminuten nog een kans. Hij ontsnapte aan buitenspel en vanaf het middenveld ging hij alleen op het doel af. Aloema kwam uitlopen en verkleinde zo de scoringskans. De inzet van Fearber belandde naast het doel.

Transie nieuwe stijl
Het was zowel op het veld als daarbuiten te merken dat er een nieuwe wind waait bij Transvaal. De vrije toegang voor thuiswedstrijden van Transvaal, blijkt ook te werken, getuige het goed bezette André Kamperveenstadion. De wedstrijd trok ook belangstelling van enkele hoogwaardigheidsbekleders, onder wie ex-bestuurslid van Transie, minister Mike Noersaliem en zijn collega van Sport en Jeugdzaken, Faizal Abdoelgafoer. De voetbalclub heeft aangekondigd een nieuwe weg te willen inslaan in het voetbalgebeuren. De sfeer zat er ook lekker in het stadion. Transvaal zet de lat hoog en stuurt een duidelijk signaal naar de overige clubs.