NPS vindt bevestiging van onsamenhangend beleid
17 Jan 2016, 06:38
foto
Gregory Rusland, voorzitter NPS. (Foto: René Gompers)


“Ik vind het een kwalijke zaak dat we een functionaris (Gillmore Hoefdraad) dik betaald hebben om ons vandaag te komen vertellen dat hij niet wist wat er aan de hand was.” Zo reageert Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, op de veelbesproken persconferentie van minister Hoefdraad.

“Dat is voor ons als burgers, voor ons als oppositie, voor ons als NPS zeer kwalijk.” Het betekent volgens Rusland dat de overheid het land niet op een correcte manier leidt en dat er geen goede afstemming is tussen de autoriteiten onderling.

Op de persconferentie schuift Hoefdraad de schuld voor het falend financieel beleid in de schoenen van zijn voorganger Andy Rusland en de vaste commissie van De Nationale Assemblee. De reacties van de NDP-fractie zijn ook niet mals. Tegenover ‘de Ware Tijd’ heeft de voormalige minister van Financiën, Andy Rusland, gezegd dat hij zijn collega niet in de media gaat bespreken. “Ik ga niet bemoeien in interne problemen van de NDP. Ik kijk er van buiten naar, maar ik kan je zeggen dat dit zeer zorgwekkend is,” stelt de NPS voorzitter.

Rusland haalt aan dat de persconferentie van Hoefdraad ook de vermoedens en waarschuwingen van de oppositie heeft bevestigd. “We hebben vanaf september vorig jaar moties van wanbeleid ingediend die de coalitie telkens van de tafel heeft geveegd. Vandaag de dag zien we dat alles wat we geroepen hebben werkelijkheid is.” Hij vindt dat minister van Financiën zelf heeft aangetoond dat er geen samenhangend beleid is, dat er eilandjes zijn, dat iedereen zijn eigen weg gaat en dat het beleid eigenlijk los zand is. De voorzitter van de groene partij kondigt aan dat de oppositie buiten het parlement genoeg ‘mobilisatiekracht’ gaat ontwikkelen “om de regering te dwingen die besluiten te nemen die nodig zijn om de burgers uit de pinari te helpen waarin we terecht zijn gekomen door het slecht beleid dat is gevoerd in de afgelopen vijf-zes jaar.”

Hij rekent erop dat de president gaat optreden om de onrust te bedaren. “Het volk heeft dit niet verdiend,” stelt hij. “We zijn in een situatie terechtgekomen waarbij, terwijl je in de winkel staat de prijzen worden verhoogd, basisgoederen duurder worden en het volk gewoon armer wordt,” beschrijft hij de situatie. “We kunnen dit niet meer aan. Wij eisen van de hoogste leiding om onmiddellijk de rust terug te brengen. Het is zeer zorgwekkend, we kijken uit naar de uitvoering van zaken. Dit kan zo niet doorgaan.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May