Bousaid: Ik ben geen adviseur van minister Rusland
17 Jan 2016, 00:01
foto
Jim Bousaid, directeur van de Hakrinbank


De directeur van de Hakrinbank, Jim Bousaid, vindt het erg dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën leugens over hem verspreid heeft op een persconferentie vrijdag. "Ik ben nooit adviseur geweest van de toenmalige minister van Financiën, Andy Rusland. Dat is een grote leugen," zegt Bousaid aan Starnieuws. Hij vindt het erg dat de bewindsman zijn naam in de ether gooide, terwijl hij zich op dat moment niet kon verdedigen.

Hoefdraad zei dat mensen hem systematisch gecriminaliseerd hebben. Hij noemde ook de naam van ex-Assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi, hoofdbestuurslid van de NPS. Volgens Hoefdraad zou Bousaid hebben uitgelegd aan Rusland hoe hij het rapport van het Internationale Monetair Fonds moest interpreteren. De minister vindt dat zij geen kritiek hadden op het economisch beleid afgelopen anderhalf jaar en nu hem criminaliseren.

De directeur van de bank merkt op dat de minister van Financiën grootaandeelhouder is van de Hakrinbank, namens de Staat. Op grond daarvan had hij regelmatig contact met Rusland, die overigens ook een vriend van hem is. "Wanneer ik mijn mening geef over het beleid, gaat het niet om de persoon. Ik vind het jammer dat mijn visie als econoom persoonlijk wordt opgevat," stelt Bousaid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May