Jogi: Ogen van Misiekaba en Abdoel eindelijk open
16 Jan 2016, 01:47
foto
Assembleelid Mahinder Jogi


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) is blij dat de ogen van de fractieleider van de NDP, André Misiekaba en waarnemend fractieleider Amzad Abdoel, open zijn gegaan. "Ik heb zoveel keren gezegd dat minister en governor Gillmore Hoefdraad verkeerde beslissingen neemt. Hij is toen verdedigd door dezelfde mensen die nu eindelijk tot inkeer zijn gekomen. Hoefdraad heeft door interventies en de devaluatie de waarde van de munt niet verdedigd. Het wanbeleid van de regering Bouterse 1 is nu duidelijk uitgekomen," zegt Jogi aan Starnieuws.

"Wij hebben steeds aangegeven dat de regering bezig was te verspillen, maar alles werd gegooid op een wereldcrisis en daling van de prijs van goud en olie. Nu zegt Hoefdraad dat hij niet de schuldige is, maar zijn voorganger Andy Rusland. Net zo zegt Bouterse ook sinds 1980 dat hij niet schuldig is. Het zijn altijd anderen. Ik hoop dat de ogen van Misiekaba ook daarover een keer open gaan. Nu Misiekaba en Abdoel wakker zijn, hoop ik dat zij daadwerkelijk de belangen van het volk zullen behartigen," stelt Jogi.

Het Assembleelid vindt dat Hoefdraad als governor van de Centrale Bank van Suriname er debet aan is dat het land in een financieel-economische malaise is beland. Als monetaire autoriteit had hij kunnen ingrijpen en als hij de informatie niet kreeg van Financiën, had hij bij de president moeten aankloppen, meent Jogi. Hij vindt dat Hoefdraad moet aftreden als minister. Rusland dient ook te reageren op de ernstige aantijgingen aan zijn adres, of hij moet ook gaan. Jogi merkt op dat deze crisis in de coalitie het land verder van huis brengt. Het vertrouwen is ernstig geschaad.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May