Misiekaba: Hoefdraad mag koffers pakken en ophoepelen
15 Jan 2016, 17:03
foto
NDP-fractieleider André Misiekaba.


Van de fractieleider van de Nationale Democratische Partij (NDP), André Misiekaba, mag minister Gillmore Hoefdraad (Financiën) zijn koffers pakken en ophoepelen. Misiekaba zegt aan Starnieuws dat hij met stijgende verbazing geluisterd heeft naar de tirade van Hoefdraad tijdens de zogenaamde persconferentie. Hij heeft de vinger gewezen naar De Nationale Assemblee en de vaste commissie van Financiën, die ook gefaald zouden hebben om op te treden tijdens de vorige regering op het departement.

Hoefdraad legt de schuld van het misgaan met de economie in de schoenen van zijn voorganger Andy Rusland die niet de juiste informatie verstrekt zou hebben aan de Centrale Bank van Suriname, waar hij governor van was. Hierdoor zijn er zaken op financieel-economisch gebied verkeerd gegaan, waar Hoefdraad niet de verantwoordelijkheid voor wil dragen.

Misiekaba merkt op dat de minister kennelijk niet door heeft dat hij in een politieke constellatie bewindvoerder is op Financiën. Op dit moment is het land in een crisis. "De samenleving wacht niet op een minister die de hele tijd de vinger wijst naar anderen en wollige taal spreekt. Als hij de job niet aankan, moet hij maar ophoepelen," benadrukt de NDP-fractieleider.

De fractie van de NDP distantieert zich van de uitlatingen van Hoefdraad. "Eenieder in dit land is fout, alleen hij is de godheid in het land. De NDP-fractie is niet gediend van de uitlatingen en veroordeelt deze in de meest strenge bewoordingen," zegt Misiekaba. Hij merkt op dat de vaste commissie van Financiën in De Nationale Assemblee niet pretendeert de wijsheid in pacht te hebben. Als er verkeerde analyses zijn gemaakt, dan moet dat als volwassenen met elkaar uitgepraat worden. Het volk heeft niets aan deze tirade, voert de NDP-fractieleider aan. "De fractie is moe van de zoethoudertjes en de wollige verhalen en geen inhoudelijk werkbare maatregelen."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May