Nickerie eert diamanten en gouden echtparen
15 Jan 2016, 20:44
foto
Het echtpaar Kasimin-Amadngali, krijgt een bosje bloemen en een 'enveloppe' van districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh.


In het rijstdistrict zijn de echtparen Kasman Kasimin (78), Saminem Kasimin-Amadngali (76), Ramasray Badal (78) en Lilawatie Badal-Rampersad (76) gehuldigd voor hun diamanten huwelijksjubileum. Twaalf andere koppels zijn donderdag ook bedacht voor hun gouden huwelijk.

De jubilarissen van de Westelijke Polders en Nieuw Nickerie zijn in de bloemetjes gezet. Eerder heeft de districtscommissaris zeventien andere koppels in hun eigen ressort gehuldigd.

Het echtpaar Kasimin-Amadngali, dat zijn diamanten bruiloft herdacht, heeft geen kinderen. Het paar heeft wel twee pleegkinderen opgevoed die nu in Paramaribo woonachtig zijn. Kasman is geboren in het district Nickerie op 10 juni 1937, zijn vrouw Saminem, zag het levenslicht op 2 december 1939 ook in Nickerie. Volgens Saminem is zij als 14-jarige uitgehuwelijkt, hoewel zij nog op school zat. Het was een geregeld huwelijk, waarbij haar schoonvader haar ouders is komen vragen of zij met zijn zoon wilde trouwen. De zoon zou volgens de schoonvader verliefd zijn op Saminen, terwijl zij zegt, niks daarvan te weten. Beide ouders gingen toen akkoord en na een jaar stapten zij in het huwelijksbootje.
Kasman werd toen ambachtsman en hij deed ook aan de landbouw, terwijl Saminen het huishouden deed en hem hielp in de landbouw. Beiden zeggen dat ze tot nog toe gelukkig met elkaar leven en genieten van hun AOV.

Het echtpaar Badal-Rampersad is het tweede koppel dat zijn diamanten bruiloft hebben herdacht. Dit paar heeft 5 kinderen, 2 meisjes en 3 jongens. Een zoon is te komen overlijden. Ramasray werd geboren op 4 oktober 1937, hij komt uit een gezin van drie kinderen, van wie hij de oudste is. Hij heeft de lagere school bezocht, en heeft in totaal 36 jaren en 9 maanden zijn krachten gegeven als landsdienaar bij verschillende ministeries, als veldarbeider en als tuinman. Zijn vrouw Lilawatie, is geboren op 14 januari 1940 ook in het district Nickerie. Zij komt uit een gezin van 14 kinderen, van wie 8 meisjes en 6 jongens. Zij was het tweede kind van het gezin. Lilawatie heeft gewerkt in een juwelierszaak en later in een supermarket. Zij was ook de dienst bij het commissariaat. Het gezin heeft ook gedaan aan landbouw.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May