Vonnis in beroving Suribetkantoor
15 Jan 2016, 08:28
foto


Tegen de verdachten Randel B. en Floris L. heeft rechter Marie Mettendaf een celstraf opgelegd van respectievelijk vier jaar onder aftrek en drie en een half jaar onder aftrek. Zij sprak het vonnis uit conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal. De veroordeelden hebben het Suribetkantoor te Lelydorp op klaarlichte dag beroofd en zijn met de opbrengsten ervandoor gegaan.

Een van de medewerkers van het kantoor kende Randel B., omdat hij een vaste klant was daar. Ze kende hem van gezicht, maar wist zijn naam niet. Ze kan zich nog herinneren dat hij een dag van tevoren met euro’s kwam om te spelen. Ze stuurde hem naar de overkant bij de winkel om dat geld te wisselen. De politie vroeg de camerabeelden op en de verdachte werd positief herkend. Hij legde een volmondige bekentenis bij de politie af. Hij vertelde alles in details over het feit en deed ook aanwijzingen. Hij vertelde ook over de medeverdachte Floris L. die hij onder een andere naam kende.

Op de zitting ontkende Randel B. het feit gepleegd te hebben. Floris L. kwam in beeld doordat hij mensen verteld had hoe hij het feit gepleegd had en dat het bedrag waarover de krant schreef, niet klopte. Hij werd door de politie gezocht voor twee andere feiten en de politie hield hem in de gaten. Hij plaatste ook op Facebook foto’s waarop veel geld te zien was. Uit de telefoonuitdraai bleek dat beide mannen steeds naar elkaar gebeld hadden. Op de dag van de beroving was er ook naar elkaar gebeld. Verder wisten de veroordeelden ook dat de opbrengsten van de vorige dag nog in kas waren. De rechter voerde aan dat er kennelijk ook een personeelslid betrokken was bij dit feit. Maar, dat laat ze aan het Openbaar Ministerie over. Ze achtte de feiten bewezen en legde de straf op.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May