Verdachte in mishandelingszaak mag voorlopig naar huis
15 Jan 2016, 22:57
foto


De voorlopige hechtenis van de verdachte Stephan K. is door rechter Marie Mettendaf op de rechtszitting van donderdag opgeschort. De man zou een vriend van zijn ex-vrouw met een mes gestoken hebben, nadat ze een woordenwisseling gehad hadden. De kantonrechter heeft de ex-vrouw gehoord op de zitting. De verdachte wordt bijgestaan door advocaat Vanessa Nooitmeer.

De ex-vrouw verklaarde dat zij weg was van huis en na enige tijd weer terug was bij de man. Ze hebben samen drie kinderen. Zij hebben de problemen uitgepraat. De vrouw was ook enige poos met het slachtoffer. Op die bewuste avond kwam de vrouw van het werk. Ze had geen vervoer en wist dat het slachtoffer in de buurt werkte. Ze vroeg hem om een lift naar huis. Ze bleef toen met de kinderen bij haar moeder. Onderweg naar huis zag zij dat de verdachte op zijn bromfiets hen volgde. Zij zei tegen het slachtoffer om door te rijden. De verdachte haalde hen in en blokkeerde de weg. Ze moesten stoppen. De vrouw hield de verdachte voor dat ze het thuis zouden uitpraten, maar de verdachte pakte een steen en gooide die naar het slachtoffer. Ze raakten in een worsteling en de vrouw zag het slachtoffer bloeden. Ze zag een mes in de handen van Stephan K.

Mettendaf confronteerde de vrouw met haar eerder afgelegde verklaringen bij de politie. Ze had uit boosheid verklaard dat de verdachte een illegaal vuurwapen bij zich had en dat hij een agressieve persoon was. Op de rechtszitting kwam zij terug op haar verklaringen en meende deze uit boosheid gezegd te hebben om het te bezwaren voor de verdachte.

De advocaat deed het verzoek om haar cliënt voorlopig in vrijheid te stellen. Ze voerde aan dat de verdachte een zieke vader van 75 jaar heeft die dement is en niet alleen kan blijven. De kantonrechter wees het verzoek toe, maar benadrukte dat zij de verdachte om andere redenen voorlopig in vrijheid heeft gesteld. Dat de verdachte zich moest ontfermen over zijn zieke vader vond zij niet genoeg om zijn voorlopige hechtenis op te schorten. Op 11 februari zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May