Elias: Voldoende voorraad brandstof voor Gow2
15 Jan 2016, 00:35
foto
De Staatsolie raffinaderij te Tout Luit Faut heeft nog te kampen met kinderziekten.


De raffinaderij van Staatsolie heeft voldoende voorraad om dochtermaatschappij Gow2 tot en met eind januari te voorzien van diesel en gasoline. De raffinaderij die vanaf november vorig jaar in productie is, heeft nog te kampen met kinderziektes. Algemeen directeur Rudolf Elias antwoordt op vragen van Starnieuws dat het ingecalculeerd is dat de eerste zes maanden er zich problemen kunnen voordoen. Nu is de productie weer stil, maar volgens verwachting zal deze hervat worden vrijdagavond.

Elias zegt dat sinds 13 december, toen het product aan de pomp werd geïntroduceerd, de raffinaderij twee keer volledig down was door black-outs van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Er zijn voorzieningen getroffen waardoor de raffinaderij niet volledig afhankelijk is van EBS, maar deels op de eigen energieplant is aangesloten. Elias merkt op dat de raffinaderij speciaal gebouwd is voor de Saramacca crude. Het gaat om ruim 16.000 elementen die met elkaar zijn verbonden. Het is volgens Elias niet vreemd als er hier en daar nog zaken misgaan.

"Wij kiezen ervoor om save te werken en als er een probleem is, gaan wij niet gewoon door," legt Elias uit. De raffinaderij draait onder verantwoordelijkheid van Staatsolie. Er zijn nog 22 deskundigen van de Italiaanse maatschappij Saipem in Suriname die het team van Staatsolie bijstaat. "Wij staan aan de stuurknuppel," zegt de Staatsolie topper. Hydraulische testen die nog gedaan moeten worden, daar is Saipem nog verantwoordelijk voor, zegt Elias.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May