Universiteit en Rosebel zetten masteropleiding voort
14 Jan 2016, 11:25
foto
Theo Wong, richtingscoördinator Delfstoffenproducie, plaatst zijn handtekening onder het document. Naast hem Suresh Kalathil, algemeen directeur Rosebel en Ryan Sidin, voorzitter Adek-bestuur (Foto's: Raoul Lith)


De Anton de Kom Universiteit van (AdeK) gaat samen met Rosebel Goldmines N.V. de cohort II van de masteropleiding in Mineral Geosciences financieren. De multinational geeft voor dit traject 546.000 euro.

De opleiding moet helpen voorzien in de behoefte aan gespecialiseerd en gekwalificeerd kader voor de verdere ontwikkeling van de mijnbouwsector, kennisinstituten en de overheid. Richtingscoördinator Theo Wong benadrukt dat de opleiding duur is, aangezien de docenten uit het buitenland worden ingevlogen. In Suriname is deze expertise nog niet beschikbaar, zegt hij. Het is de bedoeling dat de docenten uiteindelijk worden vervangen door Surinamers. Een deel van de opleiding vindt in het buitenland plaats.

Voorzitter van het AdeK-bestuur, Rayen Sidin, is blij dat deze opleiding inmiddels ook is geaccrediteerd door het Nationaal Orgaan Voor Accreditatie (NOVA) als onderdeel van het accreditatieproces van de AdeK. “This is a big deal for our university.” Sidin hoopt dat de samenwerking wordt voortgezet en verder zal blijven bloeien, ondanks de moeilijke omstandigheden.

De opleiding Mineral Geosciences is in 2012 gestart. Uit de vijftien studenten, zijn er tot nog toe twee afgestudeerd. De meeste studenten van het eerste cohort zijn bezig met hun thesis, zegt Wong. De verwachting is dat de overige studenten dit jaar nog afronden. Voor het tweede cohort hebben 20 studenten zich ingeschreven. Rosebel Goldmines heeft een steeringcomité in het leven geroepen om te garanderen dat het programma dat wordt aangeboden ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd en of de kosten binnen de begroting blijven.


Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May