'Loonsverhoging - ook SRD 100 - uit den boze'
14 Jan 2016, 08:08
foto


Waddy Sowma, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) stelt dat op dit moment het onverantwoord is om werknemers meer te betalen. "Loon- en salarisverhogingen, zelfs SRD 100, zijn uit den boze. Het hebben van werk dient momenteel de hoogste prioriteit te hebben," betoogde Sowma op de nieuwjaarsreceptie van de organisatie.

Vakbondsleider Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft voorgesteld aan president Desi Bouterse om vooruitlopend op een structurele aanpassing de ambtenaren SRD 100 per maand door te betalen. Dit bedrag had de regering in december uitgekeerd aan ambtenaren als een kerstgeschenk.

Sowma haalde aan dat verdere herstructurering van de staatsfinanciën noodzakelijk is. Structureel moet in de lopende uitgaven worden gesnoeid. Werkgelegenheid in overige sectoren dient geschapen te worden. Ambtenaren dienen eventueel een herscholing te ondergaan om te werk gesteld te worden in de private sector. "Reeds nu kan geconstateerd worden dat door de ontwikkelingen na 1 oktober 2015 de ingediende begroting van 2016 achterhaald is. In deze fase is het opstellen van een zo realistisch mogelijke begroting een noodzaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May