Kari Yu informeert RO over activiteiten
13 Jan 2016, 19:33
foto
Lilian Wiebers en Rochelle Renfurm van het Kari Yu-programma na hun presentatie op het ministerie van Regionale Ontwikkeling. (Foto: Ramon Keijzer)


Kari Yu-afgevaardigden hebben staf en ambtenaren van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) vandaag uitgenodigd voor de certificaatuitreiking in maart. Lilian Wiebers, director of Youth, Gender en Partnerships en Rochelle Renfurm, communicatiespecialist van Kari Yu, hielden ook een presentatie om te komen tot het ondertekenen van een Memorandum of Understanding (MOU) met het ministerie.

De presentatie ging over de activiteiten van het project. Kari Yu is een programma van de Pan American Development Foundation (PADF), dat werkt met fondsen van de United States Agency for International Development (USAID). Het is van belang dat met name de districtscommissarissen op de hoogte zijn, zodat zij eventueel trekkers kunnen identificeren in hun district, zegt de Kari Yu-voorlichting.

Kari Yu werkt samen met het bedrijfsleven, overheid en Non-Gouvernementele Organisaties om vroegtijdige schoolverlaters in de leeftijdsklasse van 15- 24 jaar te begeleiden. In dit traject ontvangen de jongeren eerst een training in basic life skills en afhangend van hun interesse, kunnen zij een vaktraining krijgen. Na deze basics worden ze geholpen aan een baan, waarbij ze ook gedurende drie maanden coaching krijgen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May