Huisaansluiting 1 fase EBS mogelijk toch gratis
13 Jan 2016, 00:01
foto


Nieuwe huisaansluitingen voor 1 fase zullen mogelijk toch kosteloos gedaan worden door de Energie Bedrijven Suriname (EBS). In de samenleving is verontwaardigd gereageerd toen bekend werd dat er niet voor netvoorziening betaald hoeft te worden, maar wél voor de aansluiting van de paal op straat tot het pand. Veel mensen hadden gewacht met aanvragen tot januari, omdat er dan geen extra kosten gemaakt zouden worden.

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en de directie van de EBS beleggen vrijdag een persconferentie over 'het besluit dat genomen is over de aansluitkosten'. Starnieuws verneemt dat de meeste aanvragen die bij EBS zijn, gaat om 1 fase aansluitingen. Het gaat om voornamelijk aansluiting van huizen.

Op de persconferentie zullen er bijzonderheden worden doorgegeven rond de capaciteit van de EBS. Er moeten in sommige gebieden aanpassingen worden gepleegd om iedereen te kunnen aansluiten op het elektriciteitsnet. In De Nationale Assemblee is tijdens de begrotingsbehandeling gevraagd om de verdere verhoging van de EBS-tarieven aan te houden. Minister Regilio Dodson en president Desi Bouterse staan hier niet onsympathiek tegenover. Er moet nog een officieel besluit hierover bekendgemaakt worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May