Bewustwordingsprogramma over SDG’s gestart
13 Jan 2016, 07:07
foto
Ambassadeur Fidelia Grand-Gallon bij de lancering van Het project ‘Localizing the Sustainable Development Goals’. (Foto's: Ramon Keijzer)


Het project ‘Localizing the Sustainable Development Goals’ (SDG’s) is gestart. De lancering is gisteren gedaan door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling, in de Ballroom van het Lallarookh gebouw. Deze bewustwordingscampagne heeft als doel Surinamers te informeren over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen, SDG's, die in september 2015 door de Algemene Vergadering van de VN zijn aangenomen.

Gisteren is ook het materiaal dat speciaal voor de campagne is ontwikkeld: een kwartetspel, kalenders, bumper stickers, angisa's voor de vrouwen van Boven Suriname gebied en een jingle, gepresenteerd. Surinamers worden niet alleen geïnformeerd over de ontwikkelingsdoelen, maar kunnen tijdens de campagne hun visie geven over de ontwikkeling van de gemeenschap waarin zij wonen. De verkregen informatie komt in een document dat als basis zal dienen voor de ontwikkeling van toekomstige projecten.

Er zijn verschillende sessies georganiseerd, waarbij de medewerkers van het ministerie, Stichting FOB en Suricorps door experts van de UN Organisaties en Alumni van de Masters in Research and Educational Development getraind zijn. De medewerkers werden verdeeld in werkgroepen en hebben informatie-, educatie- en communicatiemateriaal ontwikkeld om de dialoog met de burgers te ondersteunen, zegt de voorlichting van RO.

De 17 SDG's moeten in 2030 gerealiseerd zijn. Ambassadeur Fidelia Grand-Gallon, vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Alexis Armstrong, UNDP Deputy Resident, waren aanwezig bij de plechtigheid. De campagne is door het ministerie van RO opgezet met financiering van de UNDP.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May