Zes verdachten verhoord in diefstalzaak magazijn
12 Jan 2016, 17:54
foto


Peter T., Ricardo N., Stephan L., Jurgen P., Stefano S. en Marlon K. worden ervan verdacht ingebroken te hebben een magazijn en goederen gestolen te hebben. Het gaat om onder andere 160 generatoren, 34 buitenboord motoren, 65 kettingzagen, aandrijfmotoren, 15 propellers, lichtmotoren, brushcutters. De verdachten zijn allen gehoord door rechter Sieglien Wijnhard op de rechtszitting van maandag.

Peter T. verklaarde dat hij niets afwist van de diefstal. Hij werd gebeld door Ricardo N. om een rit te rijden. Hij ging met zijn busje op klaarlichte dag en een deel van de spullen werden ingeladen in zijn voertuig. Marlon K. wist van niks. Een deel van de goederen werd door zijn neef Stefano S. die uit Nederland kwam en bij hem logeerde, opgekocht. Ricardo N. had hem gevraagd of hij interesse had om spullen op te kopen. Hij wist niet dat deze van diefstal afkomstig waren.

Marlon K. liet de spullen die opgekocht waren door zijn neef opbergen in de woning. Het huis is boedel en hij kon zijn neef niet weigeren om de spullen op te bergen. De goederen had Stefano S. voor SRD 9000 gekocht en zou die verder verkopen. Advocaat Georgette Leter deed het verzoek om haar cliënt Marlon K. voorlopig in vrijheid te stellen, aangezien zijn aandeel slechts schuld heling is. Kantonrechter Wijnhard ging mee met het verzoek.

Jurgen P. verklaarde dat hij heeft helpen in- en uitladen. Bij de politie zou hij een volmondige bekentenis hebben afgelegd en hebben verklaard wie allemaal bij de inbraak betrokken waren. Op de zitting ontkende hij. Alle verdachten bleven erbij dat de loods openstond. De gestolen goederen waren nog in dozen en gloednieuw.
Stephan L. verklaarde dat ze met twee auto’s daar naartoe zijn geweest. Vier generatoren en twee andere machines werden in zijn auto vervoerd. Eerder op de dag zag hij dat er wagens waren bij een loods en dat deze openstond. Bij de politie had hij verklaard dat dat ze ingebroken hadden in de loods, maar op de zitting zei hij dat hij toen gelogen had. Hij zou zoveel dozen op het erf en de straat zien liggen en toen schakelde hij een deel van de verdachten in. Op 22 februari zal er requisitoir en pleidooi in deze zaak gehouden worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May