Deurwaarder betekent brief aan CHS-voorzitter Merkus
12 Jan 2016, 14:05
foto


Het is de deurwaarder gelukt om de voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), Eugene Merkus, de brief te overhandigen over het invullen van de vacature die is ontstaan bij De Nationale Assemblee. Hij moet van Pertjajah Luhur (PL), de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) en de Nationale Partij Suriname (NPS) binnen 24 uur voorzien in de vacature. Het ultimatum verstrijkt vanmiddag.

PL-voorzitter Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws dat als Merkus geen gehoor geeft, er verdere juridische stappen ondernomen zullen worden. De CHS-voorzitter wordt in de brief er op gewezen dat hij in strijd handelt met de Wet Terugroeping Volksvertegenwoordigers. CHS zou ook niet in overeenstemming met zijn taakstelling handelen door niet te voorzien in de vacature.

Raadsman van de politieke partijen, Gerold Sewcharan, kondigt aan dat indien de CHS-voorzitter in gebreke blijft, hij de opdracht heeft om rechtsmaatregelen in te zetten. Volgens de PL, NPS en de VHP zijn Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan geen Assembleeleden meer. Zij zijn door de partijraadsvergadering van de PL op 20 december teruggeroepen.

Somohardjo zegt nog geen antwoord te hebben gekregen op de brief die hij naar Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft gestuurd om Sapoen en Chitan niet te convoceren. De partij heeft Simons gevraagd om te bevestigen dat het tweetal niet uitgenodigd wordt voor vergaderingen van De Nationale Assemblee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May