Olieprijs Mexico daalt onder productiekosten
13 Jan 2016, 05:15
foto
Het logo van de Mexicaanse staatsoliemaatschappij(Pemex) op een olieboortoren. (Foto: AFP)


Mexicaanse olieprijzen op de internationale markt zijn gedaald tot $ 22,07 per vat. De staat gerunde oliemaatschappij Pemex verliest 93 cent voor elk vat dat zij verkoopt. Om een vat te produceren kost het immers US$ 23.

De Mexicaanse autoriteiten hadden in december bekendgemaakt dat de olie-inkomsten van het land met 38% zijn gedaald in de laatste 10 maanden van het vorige jaar in vergelijking met dezelfde periode in 2014. De scherpe daling van de staatsinkomsten is vooral te wijten aan een daling van de internationale olieprijzen. De olieproductie is met 8% verminderd, terwijl de gasprijzen zijn afgenomen met 34%.

De recente turbulentie op de Chinese aandelenmarkt heeft een domino-effect wereldwijd veroorzaakt. Vorige week werd de handel in China geschorst, gevolgd door een daling van 1% op Wall Street en een vermindering van 2% op de Europese aandelenmarkten.

Wereldwijd blijft de olieprijs dalen. Marktcijfers van dinsdag tonen dat Brent ruwe olie met 6,41% is gedaald tot US$ 31,75 per vat. Dat is de laagste prijs sinds april 2004. US West Texas Intermediate (WTI) is met 6,21% gekelderd naar US$ 31,10 per vat. De laagste prijs voor WTI sinds december 2003. De prijzen blijven dalen te midden van wereldwijde overproductie en bezorgdheid over de Chinese markt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May