VHP-partijcongres vandaag afgeblazen
10 Jan 2016, 13:39
foto
De tafel waar de presentielijst getekend moet worden in het partijcentrum van de VHP. (Foto: Leroy Troon)


Het partijcongres van de VHP is vandaag niet meer doorgegaan. De bijeenkomst is geopend zonder de twee derde meerderheid die nodig is om de statuten te kunnen wijzigen. Aanvankelijk hadden 592 stemgerechtigde leden de presentielijst getekend in het VHP-centrum. Er zijn minstens 659 stemgerechtigden nodig om rechtsgeldig te kunnen vergaderen. Na een schorsing van een half uur waren er 665 handtekeningen op de presentielijst.

Veel mensen hadden intussen de vergadering verlaten. Uiteindelijk heeft partijvoorzitter Chan Santokhi meegedeeld dat de vergadering niet doorgaat omdat onvoldoende mensen lijfelijk aanwezig waren, ondanks dat het aantal handtekeningen toegenomen was.

De vergadering was geconvoceerd voor 11.00 uur. Bijkans anderhalf uur later was er nog geen quorum. Santokhi stelde voor om de bijeenkomst te sluiten en voor 31 januari een nieuwe vergadering uit te schrijven. Dit op basis van het feit dat er geen quorum was. Daarna is besloten nog een half uur te wachten. Mensen die het niet meer zagen zitten, verlieten de zaal. De partijleiding besloot uiteindelijk om een tweede vergadering uit te schrijven eind van de maand. Dan is er geen twee derde meerderheid nodig.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May