Belasting bond ondersteunt Hoefdraad bij hervormingen
10 Jan 2016, 04:37
foto
Steve Ramsaran, voorzitter van de bond Dienst der Belastingen.


De bond Dienst der Belastingen zal het beleid dat door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is uitgezet om te komen tot hervormingen, ondersteunen. Dit zegt voorzitter Steve Ramsaran aan Starnieuws. Hij merkt op dat de bond zelfs inspraak heeft in het beleid. Later op de dag is er een overleg met de bewindsman over de aangekondigde hervormingen die maandag ingaan.

Meermalen heeft de bond aangegeven dat het gevoerde (politieke) beleid jegens de Dienst der Belastingen een efficiënte en effectieve fiscale organisatie in de weg staat. Het uitstippelen en uitvoeren van een rechtvaardig fiscaal beleid wordt hierdoor bewust gehinderd, meent Ramsaran. In het onlangs aan minister Hoefdraad overhandigde inventarisatierapport zijn er naast de ernstige knelpunten, ook concrete oplossingsmiddelen aangegeven ter gezondmaking van de Belastingdienst. Ook over het verbeteren van de Controle, Heffings- en Innings-mechanismen zijn er aanbevelingen gedaan.

Ramsaran vindt dat ingegrepen moet worden op beleids-, technisch, personeels, onderhouds en investeringsniveau. "Vanaf november 2015 heeft het bestuur kunnen constateren dat er een andersoortig beleid gevoerd wordt naar de dienst toe. Minister Hoefdraad heeft tijdens verschillende beraadslagingen met de vakorganisatie uiteengezet op welke wijze hij concreet de dienst wenst te verbeteren," stelt Ramsaran.

De minister heeft aangegeven dat de hervorming/reorganisatie ingaat vanaf januari 2016. Belangrijk voor de bond is dat de vakorganisatie wordt meegenomen in dit proces en zelfs inspraak is toegezegd door Hoefdraad. "De vakorganisatie zal dit ingezette beleid ondersteunen! Maar omwille van de verantwoordelijkheden zal de bond het proces ook kritisch volgen. Waar nodig zal de bond haar stem laten horen!", zegt Ramsaran.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May