Gajadien: Wijziging statuten voor moderne look partij
09 Jan 2016, 08:26
foto
Asiskumar Gajadien


Met de wijziging van de statuten van de VHP moet de partij organisatorisch en beleidsmatig een moderne uitstraling krijgen. Asiskumar Gajadien, prominent lid van de VHP, heeft samen met enkele leden jarenlang strijd geleverd voor een huishoudelijk- en verkiezingsreglement. "Transformatie van organisatie is een procesmatige bezigheid welke soms niet alleen veel tijd in beslag neemt maar ook geduld vereist," concludeert Gajadien.


Gajadien is wel ingenomen dat dit bestuur onder leiding van Chan Santokhi het zover heeft gebracht om verdere wijzigingen in de reglementen van de partij te realiseren. "VHP is een van de weinige politieke partijen in Suriname met ver doorgevoerde democratische participaties, met ongeveer 1000 vertegenwoordigers in een partijcongres. Op zondag 10 januari komt het Partijcongres bijeen met als belangrijkste agendapunt het behandelen en wijzigen van de statuten.

Belangrijke wijzigingen in de statuten zijn nu opgenomen het regelen van organen zoals het Mr. Jagernath Lachmon Wetenschappelijk Instituut, Dr. mr. drs. J.H. Adhin Kennisinstituut, Politieke Raad, Jongeren Raad, Integriteitscommissie, Geschillen-/ Beroepscommissie, ressortafdelingen. Participatie van jongeren waarbij leeftijdgrens van 18 jaar terug is gebracht naar 16 jaar, maar ook de participatie geregeld voor 12-jarigen en ouder. Ook is nieuw in de statuten participatie van niet-Surinamers in de partij, geeft Gajadien aan.

Het toepassen van sanctiemaatregelen zijn uitgebreid, waarbij alvorens royement te hanteren de partij ook andere disciplinaire maatregelen kan treffen zoals Ontevredenheidsbetuiging, Berisping of Schorsing. Gajadien stelt dat het creëren van een leiding van het hoogste orgaan van de partij namelijk het partijcongres ook belangrijk is. Het mag niet zo zijn dat het hoofdbestuur ook de leiding heeft van de vergadering waarin het wordt gekozen. Het hoofdbestuur wordt ook uitgebreid om zoveel mogelijk leden uit alle districten en diverse maatschappelijke geledingen vertegenwoordigd te hebben in de partijleiding.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May