EBS verstrekt vanaf medio januari nieuwe offertes
08 Jan 2016, 00:47
foto


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal medio deze maand beginnen met nieuwe offertes te verstrekken aan klanten die elektriciteit willen aansluiten in hun woning of bedrijf. De aansluitkosten van de straat naar het gebouw moeten nog steeds worden betaald. De netvoorzieningen die werden opgebracht, waardoor enorme bedragen moesten worden neergeteld, zijn afgeschaft.

Veel mensen gingen ervan uit dat zij helemaal geen aansluitkosten meer zouden betalen. Volgens Natuurlijke Hulpbronnen en de EBS is er nooit gezegd dat bij aansluiting helemaal geen kosten betaald zouden worden. Mensen moesten duizenden neertellen, omdat er bijvoorbeeld een transformator moest worden aangeschaft of extra palen en kabels. Die kosten zijn nu komen weg te vallen. Als er extra capaciteit nodig is, zal deze nu voor rekening zijn van de EBS.

Mensen die al een aanvraag hebben liggen bij de EBS, kunnen deze aanpassen op basis van de nieuwe regeling, waarbij netvoorzieningen niet meer in rekening gebracht zullen worden. Starnieuws verneemt dat de EBS nog niet volop ertoe over kan gaan om de aansluitingen in orde te maken. De capaciteit in verschillende gebieden moet nog opgevoerd worden. Het materiaal dat besteld is, wordt binnenkort in Suriname verwacht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May