Moestadja verwacht hogere output van ministerie
08 Jan 2016, 04:38
foto
Minister Soewarto Moestadja poseert met de commissie ‘Heroriëntatie Ministerie van Arbeid’. (Foto: Arbeid)


De personeelsformatie van het ministerie van Arbeid wordt in het eerste kwartaal van het jaar doorgelicht. Het is de bedoeling dat de verschillende onderdelen op het departement efficiënter gaan functioneren. De commissie ‘Heroriëntatie Ministerie van Arbeid’ is met deze opdracht vandaag geïnstalleerd door minister Soewarto Moestadja.

Moestadja wil dat het ministerie beter inspeelt op zowel nationale, als internationale uitdagingen en verwachtingen. De afdelingen moeten een hogere output leveren. Nagegaan moet worden als er voldoende kader is en als afdelingen en functionarissen nog zijn afgestemd op de taken van het ministerie. De logge personeelsbezetting op bepaalde afdelingen en de interne organisatorische en capaciteitsgebreken binnen het departement, zullen onder het vergrootglas worden geplaatst.

Het ministerie speelt een belangrijke rol in de nieuwe koers naar een welzijnssamenleving, gebaseerd op menswaardig werk voor iedereen in een groene economie, zegt de voorlichting van Arbeid. Hierbij geldt ook: de nieuwe ‘Sustainable Development Goals 2030’ en de uitdagingen van klimaatsverandering op de beroepsbevolking. Er zullen afdelingsvisies en nieuwe doelstellingen en jaarplannen worden ontwikkeld.

Jimmy Belfor, directeur van het ministerie, is voorzitter van de commissie. De overige leden zijn: Henna Uiterloo (directeur Milieu), Dallas Bauer (onderdirecteur Ondersteunende Diensten), Glenn Piroe (onderdirecteur Juridische en Internationale Zaken), Claudette Hiwat (onderdirecteur Arbeidsmarkt), Glenn van der San (wnd. onderdirecteur Arbeidsinspectie), Soenarijo Moestadja (adviseur van de minister), Rowan Noredjo (adviseur van de minister) en Ernst Wever, beleidsadviseur op het ministerie van Binnenlandse zaken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May