PL, NPS en VHP trekken samen op tegen CHS
07 Jan 2016, 06:21
foto
Het gebouw van het Centraal Hoofdstembureau aan de Cornelis Jongbawstraat. (Foto: René Gompers)


De politieke partijen Pertjajah Luhur (PL), de NPS en de VHP, hebben besloten samen ten strijde te trekken tegen onder andere het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Deze partijen vinden dat het CHS invulling moet geven in de ontstane vacature. Volgens deze partijen zijn Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan geen Assembleeleden meer. Sapoen en Chitan blijven zich op het standpunt stellen dat zij nog steeds deel uitmaken van De Nationale Assemblee.

Paul Somohardjo, voorzitter van PL, zegt aan Starnieuws dat de structuren van de partij vinden dat de rechtsstaat hersteld moet worden. In een brief aan PL heeft het CHS te kennen gegeven dat Sapoen en Chitan niet op rechtmatige gronden zijn teruggeroepen. Op grond hiervan is er geen vacature. De kantonrechter heeft aangegeven dat Sapoen en Chitan een brief hebben ontvangen dat zij teruggeroepen zijn. Volgens de rechter is de partijraadsvergadering van de PL wel rechtsgeldig. De advocaat van Sapoen en Chitan, Nailah van Dijk, heeft reeds aangegeven dat het vonnis wordt aangevochten. Somohardjo zegt dat Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons is aangeschreven om Sapoen en Chitan niet uit te nodigen voor activiteiten van De Nationale Assemblee.

Intussen hebben de NPS en de VHP ook een onderhoud gehad met raadsman Gerold Sewcharan. Zij hebben besloten gezamenlijk op te treden. De VHP vindt dat het CHS, Barkat Mohabali in Wanica gekozen moet verklaren. Hij moet in de plaats van Sapoen komen. In Saramacca moet Chitan volgens de NPS plaatsmaken voor Prim Sardjoe. NPS-voorzitter Gregory Rusland bevestigt tegenover Starnieuws dat het hoofdbestuur van de partij woensdagavond vergaderd heeft. Afgesproken is om het verdere traject samen te vervolgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May