Brandweer-topman bezoekt vuurwerkslachtoffers
06 Jan 2016, 11:13
foto
Brandweerchef Radjen Jakhari op bezoek bij de 18-jarige vuurwerkslachtoffer. (Foto: KBS)


Waarnemend commandant, adjunct hoofdcommandeur Radjen Jakhari heeft twee vuurwerkslachtoffers die zijn opgenomen in het ziekenhuis bezocht. Bij het 18-jarige en 31-jarige slachtoffer was operatief ingrijpen noodzakelijk.

Een van de slachtoffers is gewond geraakt op 28 december en het andere op oudejaarsavond. In totaal zijn er 25 vuurwerkslachtoffers geregistreerd bij de jaarwisseling 2015/2016. Beide slachtoffers zijn bij het afsteken van vuurwerk onvoorzichtig en overmoedig geweest, zegt de Brandweer. Er is gebruik gemaakt van vuurwerk met een verhoogd risico.

De brandweer-topman heeft zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers en hen spoedig herstel toegewenst. Bij de laatste jaarwisseling waren er meer vuurwerkslachtoffers dan het jaar ervoor. De meeste slachtoffers zijn kinderen, die verwondingen hebben opgelopen door vuurwerk dat was afgeraden. Vorig jaar waren er 19 vuurwerkslachtoffers in Paramaribo en twee in Nickerie. Voor het afgelopen jaar heeft Nickerie geen vuurwerkslachtoffers gehad.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May