Afpersers de bak in
05 Jan 2016, 13:07
foto


Stefanus L. (25) en Steven L. zijn ingesloten voor afpersing van winkeliers. In een supermarkt aan de Hernhutterstraat hebben zij zich uitgegeven als politieambtenaar en bestuursambtenaar. Ze hebben de winkelier voorgehouden dat ze voor controlewerkzaamheden in de winkel waren.

De twee onverlaten controleerden de vergunning van de winkelier en hebben hem voorgehouden dat zijn vergunning was vervallen. Ook zou hij vervallen levensmiddelen in de winkel hebben die hem veel boete zouden opleveren. Stefanus en Steven hebben de winkelier aangeboden SRD 1.000 aan hen te betalen in plaats van de “hoge boete” die de ondernemer zou krijgen.

Na vertrek van de twee mannen, merkte de winkelier op dat zijn vergunning niet was vervallen, waarop hij de politie inschakelde. Via de camerabeelden heeft de politie Steven, die beveiligingsambtenaar is (BBS), op zijn woonadres aangehouden. Zijn comparant Stefanus heeft zich op het politiebureau aangemeld.

Eerder hadden de twee op soortgelijke wijze een andere winkelier in het ressort Centrum afgeperst. Terwijl Steven ontkent dat hij strafbare handelingen heeft gepleegd, heeft zijn comparant verklaard dat hij uit de buit SRD 450 heeft ontvangen. Beide afpersers zitten sinds 30 december in de bak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May