CHS: Er is geen vacature ontstaan bij DNA
05 Jan 2016, 09:57
foto


Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft Pertjajah Luhur (PL) vanochtend per deurwaardersexploot meegedeeld dat Raymond Sapoen en Diepkoemar Chitan niet correct zijn teruggeroepen. Op grond hiervan is er geen vacature waarin moet worden voorzien, meent het CHS. PL-voorzitter Paul Somohardjo vindt dat CHS bezig is met machtsvertoon. "Sapoen en Chitan zijn geen volksvertegenwoordigers meer. De partijraadsvergadering is rechtsgeldig. Zelfs de rechter heeft dat erkend. Ik hou geen rekening met CHS," zegt Somohardjo aan Starnieuws.

Het CHS heeft maandagmiddag vergaderd over het te nemen besluit. Twee leden, Ricardo Vreden en Anuska Ramdhani, hebben het besluit niet getekend. Bij hun naam staat 'afwezig', terwijl Raymond Landbrug ziek was.
Somohardjo stelt dat CHS alleen maar moet voorzien in de vacature die ontstaan is "en verder niks meer".

Het CHS stelt dat een gewaarmerkt uittreksel van de goedgekeurde notulen van de rechtsgeldige vergadering is vereist waarop het besluit van terugroeping is genomen.
De rechtsgeldigheid van de vergadering wordt volgens het CHS betwist door Sapoen en Chitan. Het is volgens het CHS niet komen vast te staan dat het besluit tot terugroeping op een rechtsgeldige vergadering is genomen. Het is ook niet vast komen te staan dat de terugroeping heeft plaatsgevonden op de grond zoals aangegeven in artikel 3 lid 1 sub c van de 'Terugroepwet'.
CHS concludeert dat er bij het betreffende volksvertegenwoordigende lichaam geen vacature is en daarin niet kan worden voorzien.

U kunt het besluit van CHS hier downloaden.
pdf-icon.gif besluit_CHS.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May