Gajadien: President schaadt land nationaal en internationaal
05 Jan 2016, 04:23
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt dat president Desi Bouterse met zijn recente benoemingen het land nationaal en internationaal schaadt. De politicus heeft moeite met de benoeming van Rabin Parmessar als algemeen directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) en ex-legerofficier en zijn hoofdbeveiliger Hans Jannasch tot de topman bij de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD).


"De geschiedenis herhaalt zich waarbij onregelmatigheden op het ministerie van Openbare Werken nooit onderzocht zijn en het zelfde lot ondergaat de EBS met enorme onregelmatigheden. De eerdere frisse aankondiging van de minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen om alles te laten onderzoeken bij dit bedrijf is op niets uitgelopen. "Het is de zelfde lijn welke president Bouterse gehanteerd heeft en voortzet om zoveel als mogelijk zaken in een doofpot te stoppen, al gaat de samenleving hieraan ten onder," meent Gajadien.

Het Assembleelid meent dat het de president niet deert hoe internationaal, maar ook nationaal gekeken wordt naar de benoeming van Jannasch, die een veroordeling heeft, als waarnemer bij CIVD. "Terwijl de president eerder aangeeft te wachten op een antecedentenonderzoek van drie kandidaten, worden nu al beslissingen in een bepaalde richting geduwd. Hoe serieus, hoe betrouwbaar worden instituten dan genomen, welke schade moeten wij als samenleving verder incasseren door dit soort handelingen van de president," stelt Gajadien.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May