Opa ontkent misbruik kleindochter
05 Jan 2016, 06:17
foto


M.R. (77) wordt ervan verdacht dat hij zijn zevenjarige kleindochter in de periode van 3 april en 25 mei van het afgelopen jaar seksueel heeft misbruikt. De verdachte ontkent dat hij het feit heeft gepleegd. Uit het medische rapport blijkt dat het meisje geen maagd meer is. Het kind werd vanwege haar ‘wild’ gedrag door haar moeder naar Opa Doeli en de gynaecoloog gebracht.

De grootvader is eerder niet in aanraking met de politie gekomen. Hij merkte op dat hij 28 kleinkinderen heeft en dat hij het vreselijk vindt om beticht te worden van zo een strafbaar feit. Op 25 mei was het meisje nog bij hem. Ze was toen alleen met hem op de bovenverdieping.

Het slachtoffer heeft bij de politie verklaard dat haar grootmoeder op die bewuste dag naar de tempel was. Haar grootvader riep haar om zijn gordijnen dicht te trekken. Daarna zou de verdachte het meisje hebben uitgekleed om seksuele handelingen te plegen. De moeder van het kind keek naar het meisje uit en riep haar. Ze kwam naar de bovenverdieping. De verdachte ging uit de kamer weg. De moeder zag het kind onder het bed liggen. Ze trok haar eruit en zag dat haar broek gezakt was. De moeder zou het meisje hebben gevraagd om niets te vertellen, omdat opa anders in de gevangenis zou doodgaan. De verdachte vond dat deze verklaringen verzonnen zijn en dat het meisje door haar moeder is aangezet.

Officier van justitie Nirmala Maikoe hield hem voor dat de schoondochter niet wilde dat de verdachte zou worden vervolgd. Ze belde hierover naar het Openbaar Ministerie en wilde de zaak intrekken. Op de zitting wilde zij ook geen verklaringen afleggen tegen haar schoonvader. De advocaten Chandra Algoe en John Moerahoe die de verdachte bijstaan, willen twee gynaecologen horen in deze zaak. De artsen hebben vastgesteld dat er geen sprake is van recent beeld van misbruik. Op 18 januari zal deze zaak verder worden behandeld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May