Politieambtenaar schuldig aan verduistering boetegeld
05 Jan 2016, 00:33
foto


Politieagente J.H. heeft boetegeld verduisterd tijdens haar dienstverband. Zij was verantwoordelijk voor het innen en storten van de boetegelden die van verkeerscontroles afkomstig waren. De grootte van het bedrag kon nog niet worden vastgesteld.

Rechter Ingrid Lachitjaran achtte het feit bewezen en legde de politieambtenaar een celstraf van zes maanden op. Inmiddels is de veroordeelde ontslagen uit het Korps Politie Suriname.

Het was de taak van J.H. om de geïnde bedragen maandelijks op de bank te storten, wat ze heeft nagelaten. Vanaf 26 augustus 2014 werd er op het politiestation te Rijsdijk een goed controlesysteem opgezet. Zo werd er ontdekt dat het geld niet op tijd werd gestort. De veroordeelde bekende dat ze het geld uit de kas ‘geleend’ had. Volgens de veroordeelde had zij SRD 14.500 'geleend'. Dit bedrag heeft zij nu al overgemaakt op de bank. Zij had collega’s ook geld voorgeschoten.

De kantonrechter merkte op dat J.H. misbruik heeft gemaakt van het gestelde vertrouwen in haar. Ook heeft zij door haar handelen het imago van de politie geschaad. Lachitjaran merkte op dat het terugstorten van het bedrag de politieagente niet minder schuldig heeft gemaakt. Volgens de rechter was het de taak van de agente om het bedrag terug te storten, omdat het geld haar niet toebehoorde.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May