Oud-Telesur directeuren verliezen rechtszaak tegen TCT
05 Jan 2016, 00:00
foto


De oud-directieleden van Telesur, Dirk Currie en Kenneth Muringen hebben de rechtszaak tegen het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) verloren. Zij hadden elk een kort geding aanhangig gemaakt om hun schorsing als directielid aan te vechten. Rechter Anand Charan heeft de vordering maandag afgewezen.

Currie (algemeen directeur) en Muringen (commercieel directeur) werden eerst geschorst. Daarna kreeg minister Andy Rusland van TCT toestemming van de Raad van Ministers om het tweetal te ontslaan. De nieuwe raad van commissarissen, onder leiding van Gardelito Hew A Kee, had onderzoek laten instellen waaruit zou blijken dat er financiële malversaties zijn gepleegd. Currie en Muringen hebben zich hiertegen verweerd.

Intussen heeft de Ontslagcommissie het ontslag van de twee ex-toppers van het staatsbedrijf Telesur gesanctioneerd. Dit gebeurde op 30 december. De kwestie bij de ontslagcommissie is begeleid door advocaat Nailah van Dijk. TCT heeft Currie en Muringen op de hoogte gesteld van de beslissing van de Ontslagcommissie.

Intussen heeft de Centrale Landaccountantsdienst (CLAD) een onderzoek ingesteld naar malversaties bij het staatsbedrijf. Het rapport is nog niet uit. Op basis van de bevindingen zal worden bepaald of er een strafrechtelijk onderzoek volgt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May