Plooien benoeming Parmessar bij EBS gladgestreken
04 Jan 2016, 05:46
foto
Rabin Parmessar, aankomende topman bij EBS.


De plooien die er waren om NDP-topper Rabin Parmessar te benoemen tot algemeen directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zijn gladgestreken. President Desi Bouterse heeft een onderhoud gehad met de vakbond bij EBS, onder leiding van Steve Geerlings, in het weekend.

Starnieuws verneemt dat alle partijen betrokken zijn bij dit overleg. Parmessar heeft ook deelgenomen aan het gesprek. Ook minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulbronnen was er bij. De bond had er moeite mee dat Parmessar benoemd is zonder de werknemers te kennen.

De bond had steeds gesteld dat een directeur van binnen het bedrijf afkomstig moet zijn. Hierover is er breedvoerig vergaderd. Mogelijke kandidaten zijn onder de loep genomen. Uiteindelijk is de conclusie getrokken dat Parmessar de juiste persoon is om de job te klaren. Ook zal de bond intensief betrokken worden bij de reorganisatie van de EBS.

De vakbond heeft vandaag een ledenvergadering. Daar zullen de resultaten van de gesprekken die gevoerd zijn en garanties die gegeven zijn, verder worden besproken. Parmessar zal afstand doen van het lidmaatschap van De Nationale Assemblee. In zijn plaats schuift op Roche Hopkinson.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May