Guyanezen gaan met prijzen Bigi Broki snelloop ervandoor
03 Jan 2016, 14:24
foto
Het Guyanese team met prijzen. Het Guyanese team met prijzen. Tweede van rechts Cleveland Thomas, winnaar van de 10 km snelloop bij de heren. Tweede van links Andrea Foster, winnaar bij de dames. (Foto: René Gompers)


Guyana is nog steeds te sterk voor Suriname in de competitieklassen van de Bigi Broki Waka. De 10 km snelloop vandaag is gewonnen door Cleveland Thomas. Zijn landgenote, Andrea Foster, heeft in dezelfde klasse bij de dames de eerste plaats opgeëist. Bij de 5 km snelloop wordt de eerste plaats ingenomen door Devan Barrington. Bij de dames staat op de eerste plaats de Surinaamse tiener Sefania Wielzen.

Gilberto Gittens van het Korps Politie Suriname, die aan het begin een aardige voorsprong had opgebouwd, was uiteindelijk te langzaam voor de Guyanezen. Na negen minuten werd hij in Commewijne ingehaald door Thomas. Twee minuten later stond Gittens weer voor. Op een gegeven moment hadden zij samen een ruime voorsprong op de rest. Thomas ging op de terugkeer naar Paramaribo sneller vooruit en heeft de voorsprong niet meer uit handen gegeven. Gittens heeft de tweede plaats verloren aan Lionel d’ Andrade, meervoudige winnaar van de 10 km snelloop. Gittens komt ruim dertig seconden later dan de nummer één aan en eindigt op de derde plaats.

Aan de wedstrijdelementen hebben er dit jaar veel meer personen meegedaan, deelt Hans Girjasing, voorzitter van de organisatie, stichting Bigi Broki Waka mee. “Aan de 10 km hebben 225 personen meegedaan. Vorig jaar was dat 110. Bij de 5 km is het normaal ongeveer 200, dit jaar zijn 375 geweest.” Al de vijf Guyanese deelnemers gaan met prijzen terug naar hun land. De heren hebben in haast alle categorieën prijzen gehaald. “Dit is weer eens het zoveelste bewijs dat we harder moeten gaan trainen,” merkt Girjasing op. “Maar dat er nu meer competitie is doet ons goed. Men neemt het serieuzer nu.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May