Kamperveen stadion voldoet niet aan CFU-eisen
03 Jan 2016, 06:32
Het André Kamperveen stadion voldoet niet aan de standaardvereisten van de Caribbean Football Union (CFU). Dit is onder meer de reden waarom landskampioen Inter Moengo Tapoe in de komende editie van de CFU clubkampioenschappen niet thuis kan uitkomen.

De kampioen van Suriname had via de Surinaamse Voetbal Bond aan de CFU te kennen gegeven de groepsfase in Suriname te willen afwerken. Hiervoor had de club uit Moengo het André Kamperveenstadion als thuishaven opgegeven. De CFU stuurde daarop op 1 december 2015 een inspectieteam bestaande uit Latoya Da Costa director of Competitions bij CFU en Gino Rullo Manger of Clubcompetitions Concacaf.

Uit het inspectierapport is vooral grote bezorgdheid geuit over de verlichting van het stadion. De minimale vereiste is 800 lux en na een opmeting blijkt dat de veldverlichting van het stadion minder dan 130 lux produceerde. Daarnaast waren enkele kleinere detailzaken rond de accommodatie zelf niet in orde. Enkele gebreken kunnen verholpen worden en sommigen weer niet. Er is aangegeven dat het stadion wel in goede conditie is. En verder dat er weinig ruimte is voor VIP en voor gastsupporters.

In de groepsfase zijn er vier clubs. Per speeldag moeten er twee wedstrijden worden afgewerkt. Vanwege de slechte veldverlichting lijkt dit niet haalbaar. De CFU is uitgeweken naar Trinidad & Tobago waar het eiland wel over voldoende hoog aangeschreven stadions beschikt. Het Andre Kamperveen Stadion is bezit van de SVB. Er zijn plannen van het bestuur Krishnadath om dit stadion te slopen en volledig opnieuw in te richten naar internationale standaarden.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May