Spoedpost SVZ behandelt meer dan 40 patiënten op dag 1
02 Jan 2016, 02:43
foto
Manodj Hindori, algemeen directeur van SVZ.


De Spoedpost van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) heeft op Nieuwsjaarsdag meer dan 40 patiënten behandeld. "Dat is al meer dan het gemiddelde aantal patiënten per dag toen we nog een Spoedeisende Hulp (SEH) waren. Natuurlijk is er over het algemeen met deze feestdagen wel meer vraag naar acute hulp dan op normale dagen," deelt algemeen directeur van SVZ, Manodj Hindori mee aan Starnieuws.

De aangemelde gevallen varieerden van hoge koorts, diarree, braken, kneuzingen, fracturen, allergische reacties, urineweginfecties, obstipatie. Er waren ook enkele kapverwondingen bij. De Spoedpost heeft zelfs te maken gehad met xtc intoxicaties (party drugs gemixed met alcohol). Er zat ook een vuurwerkslachtoffer tussen. De meeste patiënten konden na behandeling naar huis; enkelen moesten nog enige tijd blijven voor observatie op de Spoedpost.

Een aantal patiënten is vanuit de SEH van Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) naar de Spoedpost gekomen, vanwege de grote drukte die daar heerste. Omgekeerd zijn twee patiënten die zich op de Spoedpost hadden aangemeld naar AZP doorverwezen.

Alle patiënten op de Spoedpost zijn direct geholpen, de wachttijd was minder dan 5 minuten. De patiënten ervoeren dit als zeer plezierig, zegt Hindori. De artsen van de Spoedpost zijn tevreden over het verloop van de eerste dag. Ondanks de drukte was de afhandelingssnelheid van de patiënten goed te noemen. Het verpleegkundige team heeft ook goed werk verricht, merkt Hindori op.

"Als algemeen directeur ben ik blij dat de eerste dag van de Spoedpost goed gegaan is. Met een dergelijke nieuwe afdeling is het altijd spannend of er patiënten op af zullen komen. Het is voor mij persoonlijk een positieve ervaring dat de Spoedpost de patiënten die acute hulp nodig hebben van dienst kan zijn. We kijken uit naar de resultaten van de komende dagen, dan gaan we onze spoedzorg verder evalueren," stelt Hindori.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May