Twee criminelen bij poging beroving gepakt door politie
02 Jan 2016, 04:33
foto
Sam Trading, een bouwmaterialenzaak, waar dieven naar binnen waren gedrongen. (Foto's: René Gompers)


Drie criminelen hebben op nieuwjaarsdag gepoogd een overval te plegen in de bouwmaterialenzaak, Sam Trading, aan de Martin Luther Kingweg. Zij hebben de plaats in een voertuig verlaten. De auto is nog geen kilometer verder in een trens beland. De politie heeft twee van de verdachten die zich schuil hielden in de bossen, kunnen aanhouden.


De buurtbewoners hebben samen met de politie de plek omsingeld. Starnieuws verneemt dat de dieven via een schuur naar binnen zijn gegaan. Zij hebben het diefijzer geforceerd. De eigenaar van de zaak was binnen en heeft om hulp geroepen. Hij is naar buiten gerend en kreeg hulp van de buurman.

De verdachten zijn gevlucht toen zij merkten dat ze betrapt waren. De winkelier zegt dat hij gisteren al merkte dat de verdachten enkele keren langzaam langs de zaak reden. Zij waren duidelijk poolshoogte aan het nemen. Er is volgens de winkelier drie uur in de ochtend gebeld naar de politie, maar er is geen reactie gekomen. Omstreeks 17.00 uur in de middag sloegen de criminelen toe.

Een paar mensen die in de buurt waren, zagen een auto in de trens belanden. Toen zij hulp gingen bieden, zagen zij niemand. De criminelen hielden zich schuil. Kort daarna kwam de politie aan. De buurt werd afgekamd. Twee van de drie verdachten zijn intussen achter slot en grendel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May