NPS wil bijdragen leven burgers draaglijk maken
01 Jan 2016, 17:21
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland


"Nu 2016 is aangebroken wil de Nationale Partij Suriname (NPS) vooruit kijken en waar mogelijk die ondersteuning geven om het leven voor onze mensen draaglijker te maken. Er dient weer een stabiele situatie gecreëerd te worden, waar wij kunnen plannen en niet bang hoeven te zijn dat wij met maatregelen van de overheid geconfronteerd raken die ons leven alleen maar duurder en dus moeilijker maakt."

Dit heeft de NPS-voorzitter Gregory Rusland bij de jaarafsluiting gisteravond in het partijcentrum Grun Dyari. “Wij willen dat de duizenden mensen die zonder baan zijn komen te zitten snel weer aan het werk geholpen worden zodat zij een waardig bestaan kunnen hebben en voor zichzelf en gezin kunnen zorgen

De NPS wordt volgens Rusland nu meer dan ooit geconfronteerd met een opdracht om luider en krachtiger haar stem te laten horen om verandering te brengen, zodat de Surinaamse gemeenschap zich spoedig kan herstellen en verworden tot een welvarende en levenskrachtige.

Helpende hand bieden
Suriname is terechtgekomen in een diep dal. De NPS wil een representatieve overheid. “Wij staan voor verbetering van de effectiviteit van het overheidsapparaat, het geven van aandacht aan gemarginaliseerde groepen, het wegwerken van corruptie, sociale wetgeving voor het beschermen van sociaal zwakkeren, bescherming van het milieu en dieren en zeker duurzame economische ontwikkeling.”

Voor diegenen die het moeilijk hebben om in de basisvoorzieningen voor het gezin te kunnen voldoen moeten er noodmaatregelen getroffen worden zodat zij instaat zijn om een beter leven te hebben.

Rusland wees zijn gehoor erop dat zij deze belangrijke opdracht niet alleen zal kunnen voltooien. De partij kijkt naar alle burgers van dit land, vooral naar hen die tot het besef zijn gekomen dat bij de verkiezingen in 2015 een verkeerd besluit is genomen. Wij treuren niet, maar zullen nu samen ten strijde moeten trekken met alle beschikbare legale en democratische middelen om u een beter leven te geven, sprak de partijvoorzitter.

Focus voor 2016
“Wat wij nu gaan doen is onze focus volledig richten op 2016. Een focus van betrokkenheid, meedoen, meedenken en samen optrekken met iedereen, die anders had gehoopt. Een focus nogmaals van hoop, omdat de NPS die hoop biedt. Laten wij gaan voor politieke rust als basis van duurzame ontwikkeling. Die rust, die ontwikkeling, die vooruitgang kan de NPS u gegarandeerd bieden.

Wij dienen ons dan zodanig op te stellen dat wat wij doen in de belangrijkste plaats is om onze samenleving te verheffen naar een hoger niveau en niet alleen maar ja te zeggen omdat het politiek juist zou zijn."

Rusland roept op om niet alleen uit te kijken, geloof te hebben en te werken naar dat moment, maar zeker ook te bidden voor al diegenen die een bijzonder moeilijk jaar achter de rug hebben; zij het vanwege ziekte, verlies van een dierbare of vanwege de moeilijker geworden financiële situatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May