Voorzitter politiebond prijst minister Juspol
29 Dec 2015, 17:17
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos heeft Robby Ramjiawan bevorderd tot commissaris van politie. (Foto: Rene Gompers)


Jennifer van Dijk-Silos is een van de sterkste ministers die Justitie & Politie kent. Althans dat vindt de voorzitter van de Politiebond, Robby Ramjiawan. Haar voorganger, Edward Belfort, is volgens hem onkundig en liefdeloos geweest. Het is ook Belfort die bevorderingen van politieambtenaren heeft tegengehouden, zegt vakbondsman.

Hij heeft Belfort vergeleken met Silos. “U heeft niet gevraagd om minister te worden, u heeft het ambt niet aanvaard om er financieel beter van te worden,” merkt Ramjiawan over de bewindsvrouw op. “U bent deskundig, u heeft liefde voor het werk en u wacht niet op ‘eind van de maand’. Helaas had uw voorganger geen van deze vier sterke punten. Die had geen liefde voor het werk, die was niet deskundig, hem is niet gevraagd om minister te worden, maar is het hem opgedrongen. Hij wachtte net als wij wel op ‘eind van de maand’. En tussendoor vooral als het te laat werd - dat doen wij ook hoor - groenten en wat eieren verkopen.”

Op de jaarafsluiting zijn er vijf hoofdinspecteurs bevorderd tot commissaris van politie en 52 inspecteurs 2e klasse tot inspecteur 1ste klasse. “U moet weten dat een aantal van de voordrachten was achtergehouden door de gewezen minister.” Het is voorgekomen dat “een van de mensen afkomstig van een bepaalde partij met de voordrachten rondreed in Moengo,” vertelt de bondsvoorzitter. “Toen iemand de man vroeg hoe het staat met de voordrachten, zei de persoon: ‘kijk in mijn auto. Daar liggen ze. Zolang jullie ‘iemand’ niet opsluiten, wordt geen van jullie bevorderd.’ Deze momenten hebben wij moeten meemaken.” Ramjiawan geeft aan dat er geen actie ondernomen is toen het nieuws binnenkwam. “Je weet dat wanneer de politiek een minister voorschuift en een bepaalde partij zeggenschap krijgt over het ministerie, men bepaalde dingen gaat doen. Wij konden kiezen tussen actie ondernemen en ‘doe maar want je dagen zijn geteld’. We hebben gekozen voor het laatste.”

Van Dijk-Silos, die pas vier maanden minister JusPol is, ontvangt alle eer en steun van Ramjiawan. “U hebt zich in deze korte periode laten kennen, u hebt getoond dat u ballen hebt als minister,” merkt Ramjiawan op die al twintig jaar in de bond zit. “De vier punten maken u tot een van de sterkste ministers van JusPol.” De bewindsvrouw mag rekenen op de steun van de bond, garandeert Ramjiawan, ook al zal hij volgend jaar geen voorzitter meer zijn. Hij stelt zich niet herkiesbaar voor de bestuursverkiezingen. Ramjiawan is bevorderd tot commissaris van politie.


Rene Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May