Berovingen stijgen, overvallen en huiselijk geweld dalen
29 Dec 2015, 06:54
foto
Statistieken gepresenteerd door waarnemend korpschef Agnes Daniel.


Uit statistieken die waarnemend korpschef Agnes Daniel maandag presenteerde, blijkt dat het aantal berovingen, na een daling vorig jaar, weer is toegenomen. Het gaat om een stijging met 26%. Bij de overvallen is er in vergelijking met 2014 een daling van 29,33% te zien. De significante daling is te danken aan de intensieve surveillance van verschillende politie-eenheden.

Bij het aantal inbraken is er een stijging van 8,87% te zien. De inbraken zijn van 3685 naar 4012 gesprongen. De levensberovingen schetsen een somber beeld in vergelijking met voorgaande jaren. Van 2011 naar 2013 is er een daling in het aantal levensberovingen. Vorig jaar zijn 32 personen vermoord en dit jaar zijn 33 levens ontnomen. Het aantal levensberovingen in relationele sfeer is van 9 naar 14 opgelopen dit jaar.

Aan de hand van bij de politie geregistreerde gevallen van seksuele delicten, is er een daling waar te nemen van 33,73%. De waarnemend korpschef deelde mee dat de strijd tegen dergelijke misdrijven onverkort doorgaat in 2016. De cijfers van huiselijk geweld tonen aan dat vanaf 2011 tot en met 2013 nagenoeg een constant aantal gevallen is geregistreerd rond de 1453. Vorig jaar ging dit cijfer schrikbarend omhoog naar 1865. Het Korps Politie Suriname heeft hierop ingespeeld. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een significante daling van huiselijk geweld met 30,56% is geregistreerd.

De aankomende korpschef merkte op dat de politie voor grote uitdagingen staat het komende jaar. Dit, zeker in relatie tot de precaire financiële situatie in het land. De uitdagingen zullen worden aangegaan en de verantwoordelijkheid wordt opgepakt. Samen met de burgers zal er gewerkt worden aan een veilige samenleving. Het Korps Politie Suriname zal steeds nieuwe strategieën bedenken en uitwerken om het aantal woninginbraken en berovingen terug te dringen, zodat het veiligheidsgevoel van de burgerij geen averij oploopt, zei de politiechef.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May