Thoriqul Islam sluit overeenkomst voor sociale projecten
28 Dec 2015, 17:42
foto
Aboena Boyer (L) ontvangt de cheque van Al-Khemia secretaris Jamal Shabazz.


Een samenwerkingsovereenkomst tussen Islamitische vereniging Thoriqul Islam en kennis & wetenschap organisatie Al-Khemia, moet leiden tot het uitvoeren van verschillende sociaaleconomische projecten. De overeenkomst is gisteren getekend in de Thoriqul Islam moskee te Paramaribo door Al-Khemia secretaris Jamal Shabazz en Aboena Boyer (voorzitter, Thoriqul Islam).

Bij de ondertekening kreeg Thoriqul Islam een schenking van SRD 5000 van Al-Khemia, voor het aanleggen van een irrigatiesysteem bij een al bestaand landbouwproject van Thoriqul Islam. Er zal ook een ‘Learning Aquaponics’ systeem worden opgezet in januari 2016 en een 1 hectare landbouwproject met 1000m2 aan hydroponics en 100m2 aan aquaponics worden geschreven.

De landbouwprojecten vallen onder de economische activiteiten van het Bait Ul-Mal masterplan van Thoriqul Islam en zijn deel van een zelfvoorzieningsprogramma, dat ook een sociaal vangnet moet vormen voor de zwakkeren in de maatschappij, zegt de organisatie. Een deel van de leden van Thoriqul Islam komt uit het binnenland en veel van hun activiteiten vinden daar plaats.

Al-Khemia is in februari 2015 begonnen met zijn ‘Islam en de Wetenschap'' tentoonstelling. Deze tentoonstelling is al zes keer gehouden; ook in het buitenland. Kader van Al-Khemia schrijft gratis projecten voor islamitische verenigingen, verzorgt trainingen en doet fondsenwerving en investment facilitation voor sociaaleconomische projecten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May