Minister Dikan verricht opening Bonanza River Resort
28 Dec 2015, 04:36
foto
Minister Edgar Dikan (links) en ondernemer Cornelis Poeketie onthullen het plakkaat. (Foto's: Regionale Ontwikkeling/Ramon Keijzer)


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft zaterdag de opening verricht van Bonanza River Resort. De ondernemer Cornelis Poeketie vindt dat niet alleen het winnen van goud groeit in Suriname, maar ook het toerisme. Hij besloot daarom een appartementencomplex te Nw Lombe op te zetten. Behalve overnachtingen, kunnen bezoekers het dorp bezichtigen, een boottoer maken of genieten op het strand.

De minister vond het belangrijk en nodig de opening te doen van Bonanza River Resort. Het ministerie beschikt over een afdeling ondernemerschap. Hier krijgen de ondernemers alle steun die zij nodig hebben. Zij worden vanaf het idee begeleid en ondersteund in alle processen, zegt het ministerie.

De minister vindt het een gedurfde stap van de ondernemer en zou graag meer ondernemers in het binnenland willen hebben, zodat er werkgelegenheid wordt gecreëerd. Ondernemerschap is het antwoord op de werkloosheid vanwege de afvloeiing van arbeiders door multinationals, stelde de bewindsman. In het komende jaar is Dikan van plan de afdeling Ondernemerschap naar hogere hoogtes te brengen door samenwerkingsverbanden aan te gaan met organisaties en diverse ministeries, waaronder Handel en Industrie. Door een netwerk op te zetten kunnen ondernemers die aankloppen, effectiever geholpen worden.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May