Breaking news: Parmessar, nieuwe directeur EBS
28 Dec 2015, 05:44
foto
Rabin Parmessar


Assembleelid Rabin Parmessar (NDP) wordt de nieuwe directeur van Energie Bedrijven Suriname (EBS). Dit besluit is genomen door president Desi Bouterse, die de vertegenwoordiger is van de aandeelhouders. Parmessar krijgt de opdracht om het bedrijf weer gezond te maken. Bij de EBS is een onderzoek gaande naar malversaties.

President Bouterse heeft op de regeringsvergadering woensdag het besluit dat Parmessar de nieuwe EBS-directeur wordt, meegedeeld. De beslissing is intussen geformaliseerd. Bij dit bedrijf is eerder directeur Kenneth Vaseur met ontslag gegaan. Zijn contract is afgekocht. Daarna is waarnemend directeur Willy Duiker ontslagen, nadat hij in verzekering was gesteld door het Openbaar Ministerie. Intussen zijn Vaseur en Duiker op vrije voeten. De zaak moet nog voor de rechter gaan. Het gerechtelijk vooronderzoek is nog niet afgerond.

De bond bij EBS heeft steeds gesteld dat iemand van binnen het bedrijf belast moet worden met de leiding. De president heeft besloten om toch een directeur van buiten het bedrijf, te benoemen. Nu Parmessar belast zal worden met de leiding van EBS, betekent dat zijn plaats in De Nationale Assemblee vacant wordt. Roché Hopkinson (25) zal zijn intrede doen als volksvertegenwoordiger, nadat alle formaliteiten achter de rug zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May